Hemvändaren som alltid väljer Skadevi

När hösten gör sig påmind på allvar längtar många till sydligare nejder för någon veckas sol och bad. För Niclas Säll är det istället Skövde och Skadevi Cup som gäller.

- Det har jag klargjort för min familj. I vår almanacka finns alltid Skadevi Cup i

handboll inskriven. Jag väljer det före en utlandsresa alla dagar i veckan, säger Niclas.

Så har det varit i många år. När det är Skadevi Cup reser Niclas hem till Skövde för att jobba i cupcentrat.

- Det finns inget roligare, att träffa gamla kompisar, att möta ledare och spelare, gamla hjältar och allt vad det är, säger Niclas.

Efter tre år i Malmö gick flyttlasset till Stockholm. Hans stora IFK-hjärta hänger dock alltid med. Under Skånetiden bildades IFK Skövde Syd. Några utflyttade grabbar som inte missade någon match i Elitserien när IFK kom söderöver.

Numera är det IFK Skövde City som gäller.

- Tyvärr blir det ju inte lika många matcher här uppe. Men jag följer alla IFK Skövdes matcher på TV. Och jag var och tittade i Solnahallen när vi fick stryk mot Ricoh, en tung förlust, säger Niclas.

I början av nästa vecka tar Niclas familjen med sig och åker hem till pappa Bengt och mamma Liselotte i Skövde.

- Jag tar mer än gärna ut några semesterdagar för att jobba med Skadevi Cup. Och så får ju farmor och farfar träffa sitt barnbarn också, säger Niclas.

1993 fick Niclas sin första kontakt med Skadevi Cup – som spelare i P4:s gymnastiksal. Senare blev han tränare och ledare. Sedan 2001 tillhör Niclas den viktiga skaran av funktionärer.

- Under de första åren skrev jag lite på hemsidan men sedan 2004 jobbar jag i cupcentrat, säger Niclas.

Ett jobb som passar fritidspedagogen. Att ta emot gäster och lösa problem är något som Niclas gillar. Och han gör det alltid med ett glatt leende och några uppmuntrande kommentarer.

- Det är oerhört kul att jobba i cupcentrat. Man träffar så många härliga människor. Sen är det ju en viss känsla att följa hela cupen från det att lagen checkar in till den sista finalmatchen. Det blir några intensiva dagar i Arenan som jag inte vill missa, avslutar 31-åringen.

Text och foto: Lennart Persson